Лекари помагат с картини на деца с онкологични заболявания в Пловдив (СНИМКИ) - DC news

Лекари помагат с картини на деца с онкологични заболявания в Пловдив (СНИМКИ)

Лекари рисуват за деца.

Това е сърцевината на благотворителната изложба „Цветове за децата – нашето бъдеще“, която беше открита от Арт Ателие на Медицински университет – Пловдив.

В духа на добрата традиция, фоайето на Учебен корпус 1 в периода до 9 юни отново ще бъде пространство, заредено с красота и доброта. Ще ги усетим в творбите на гостуващите автори – проф. д-р Галина Куртева и д-р Нели Цолова, както и представителите на домакините – доц. д-р Юлия Пеева  от  катедра „Социална медицина и обществено здраве“ и гл. ас. Милена Драганова  от катедра „Медицинска биология“.

Проф. д-р Галина Куртева е един от големите авторитети на България в областта на медицинската онкологията и химиотерапия. Нейната професионална биография като специалист, дългогодишен национален консултант, началник на Клиниката по химиотерапия в УСБАЛ по онкология в София и виден учен с над 100 научни труда, предизвиква дълбок респект. Д-р Нели Цолова също е посветила живота си на онкологията чрез своя клиничен опит и организаторски умения като маркетинг мениджър в утвърдената фармацевтична фирма Екофарм.

Енергията, силата и талантът на участниците в изложбата „Цветове за децата – нашето бъдеще“ не се побират само в сферата на медицината!

„Във фоайето на Учебен корпус 1 може да се насладите на тяхното творчество и да отдадете своя принос за една добра кауза – събиране на средства в помощ на деца с онкологични заболявания!“, заяви проф. д-р Виктория Сарафян, която ръководи  Експертен съвет за културна и социална дейност в МУ-Пловдив.

Средствата ще бъдат предоставени на Детската онкохематология към Клиниката по педиатрия, УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив.

Подобни статии

Top