Лекари с отворено писмо до Иван Гешев и Костадин Ангелов заради бития лекар във Варна

От „Български лекари за ново здравеопазване“ изразяват възмущението си и очакват реакцията на здравния министър и главния прокурор по случая

Лекари от организацията „Български лекари за ново здравеопазване“ излязоха с отворено писмо до главния прокурор Иван Гешев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по повод побоя над варненския неврохирург от 17 септември.

Вчера стана ясно, че неврохирургът от Университетската болница “Света Марина” във Варна е бил пребит пред здравното заведение миналия четвъртък от баща и 31-годишната му дъщеря, които искали да разберат какво е състоянието на по-малката сестра, която е била настанена в болницата. След като лекарят им казал, че тя е починала, те започнали да го удрят по лицето и тялото. Медикът е с охлузвания. По случая се води разследване под наблюдението на Районната прокуратура във Варна, но бащата и дъщерята не са задържани.

„Бихма искали да изразим своето възмущение относно инцидента с физическо посегателство върху лекар от 17 Септември 2020 г. в гр. Варна. Каквито и да са мотивите на извършеното деяние, оправдание за последното няма“, пишат от „Български лекари за ново здравеопазване“ в отвореното си писмо, което е разпратено и до медиите.

„Живеем в правова държава и конфликтите межди гражданите на последната следва да се разрешават чрез предвидените от Закона механизми. Самоуправството ни връща към времето на беззаконие от ранните години на Прехода, което се надяваме да бъде забравено. Надяваме се, че извършителите на това посегателство ще получат справедливо наказание за своето деяние“, допълват от организацията. Оттам заявяват, че очакват реакцията на здравния министър и главния прокурор за случилото се с варненския лекар.

Ето и пълния текст на отвореното писмо:

Подобни статии

Top