Лекарите от УМБАЛ „Св. Георги“: 8-дневното бебе е починало върпреки реанимацията

Бебето е било все още живо, когато е пристигнало в УМБАЛ „Св. Георги“

8-дневното бебе, за което DCNEWS първи съобщи, е било транспортирано до Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Св. Георги“ с влошени показатели и около час след транспортирането му е починало, въпреки всички необходими реанимационни дейности, които са му приложени. Това съобщиха от пресслужбата на болницата.

Бебе на осем дни почина, докарано по спешност в асеновградската болница

Оттам допълниха, че аутопсия е извършена в понеделник, но все още няма резултати от нея. Чакат се и резултати от хистологично изследване.

На този етап не може да бъде дадена друга информация, казаха още от Университетската болница.

Припомняме, че трагедията се е случила в неделя в село Боянци. Детето е родено в Акушеро-гинекологичното отделение на  МБАЛ -Асеновград. Раждането е преминало нормално и след 5 дни престой в болницата, майката и бебето, което е първо в семейството, са изписани. Бебето е било напълно здраво, твърдят от ръководството на лечебното заведение.

Три дни след изписване от болницата,  детето било докарано от родителите си в критично състояние в Спешното отделение на МБАЛ-Асеновград. Оттам го стабилизирали, като му направили интубация, тъй като пеленачето дишало трудно. При процедурата лекарите  са открили мляко в трахеята. След това детето било транспортирано в УМБАЛ „Св. Георги“, но по-късно починало.

По случая бе назначена и проверка от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Министерска проверка на случая с починалото в линейка бебе

Подобни статии

Top