Лекарите в карловската болница оттеглиха оставките си (СНИМКИ и ВИДЕО)

Подписват споразумение за новия Спешен кабинет в лечебното заведение

До 10 дни ще бъде изготвено и подписано споразумение между ръководството на болницата в Карлово и Спешна помощ за това, как ще се осъществява консултирането и работата в новия спешен кабинет. Това съобщи областният управител Дани Каназирева след проведената среща между ръководствата на болницата и представители на Спешна помощ.

“По време на срещата имаше ескалация, но смятам, че излязохме от разговора наистина единни”, допълни още губернаторът.

Припомняме, че именно заради спешния кабинет медиците от МБАЛ “Д-р Киро Попов” подадоха оставки. По думи на един от лекарите такъв кабинет за момента не би следвало да съществува, защото няма персонал, който да го покрие и не би могъл да помогне. Стана ясно, че от 24 медици в болницата 14 са подали оставки. Преди дни обаче няколко лекари съобщиха, че 18 от тях си тръгват.

“Оттеглихме си оставките, в името на това, че трябва да се договорим, за да уредим спорните въпроси. Ние сме работили винаги, но този кабинет нямаме сили да го поемем, не можем да обслужваме едновременно отделенията, COVID-кабинета и още един допълнителен кабинет”, бе категорична д-р Маринова. Тя допълни, че главната причина за подаването на оставки е това, че лекарите не са имали яснота какво се случва.

1 2

Подобни статии

Top