Лекарят на Славия: Шофьорът на линейката ми каза, че вратата няма да се отвори - DC news

Лекарят на Славия: Шофьорът на линейката ми каза, че вратата няма да се отвори

Вратарят Георги Петков е в стабилно състояние, Славия благодари на медицинския си екип и на доктор Дениз Йълмаз

Вратарят на Славия Георги Петков е в стабилно състояние във ВМА, след като вчера получи много тежък удар в главата по време на мача с ЦСКА от 20-ия кръг на Първа лига. 45-годишният страж на „белите“ пострада след сблъсък с нападателя на „армейците“ Жорди Кайседо, след което имаше нужда от продължителна медицинска помощ на терена.

За кратко бившият национал бе в безсъзнание, след като си глътна езика, но лекарите на Славия успяха да овладеят ситуацията, след което той бе откаран с линейка до ВМА. Той вече е в стабилно състояние, но не е ясно колко време ще продължи възстановяването му.

„Имаше много неприятен сблъсък. Хората на ВАР да гледат, това повлия сериозно на нашия състав. Георги Петков сега е в стабилно състояние“, коментира помощник-треньорът на Славия Мартин Кушев след двубоя в Овча Купел, завършил с успех с 3:2 за ЦСКА.

Кайседо, който отбеляза един от головете за своя тим, се обърна към Петков в социалните мрежи. „Страхотна победа, с цялото си сърце се надявам за бързо възстановяване на противниковия играч“, написа Кайседо.

„Доволни сме от показаните себераздаване и желание, но липсата на концентрация не попречи да вземем поне една точка. Всички видяхме, че Бакеро има качества, но ще му трябва още време, за да свикне. Не е приятно да загубиш, след като си играл добре. Най-лошото беше, че ни вкараха три гола от ъглови удари“, каза още Кушев след срещата.

Ръководството на Славия пък изрази своята благодарност към медицинския екип на клуба за вчерашната бърза намеса на терена.

„Изказваме своята благодарност и уважение към целия медицински екип на Славия, начело с Дениз Йълмаз за бързата, своевременна и точна реакция при инцидента довел до принудителното напускане на Георги Петков в домакинския мач от XX кръг на първенството. Радваме се, че такива професионалисти са важна част от белия клуб“, написаха „белите“ в социалните мрежи.

Спокоен за стабилното състояние на Георги Петков, но и все още шокиран от ситуацията със заялата врата на линейката e лекарят на Славия – Дениз Йълмаз. Именно той първи се притече на помощ на вратаря на „белите“ Георги Петков. Откарването на стража в болница се забави с 8 минути, тъй като задната врата на линейката на стадиона не се отвори. Според Йълмаз, самият шофьор му е казал, че това ще се случи.

„Като казах на шофьора на линейката, че трябва да го изпратим в болницата, той ми каза: „Вратата не ми се отваря!“. Аз го питах: „Как не ти се отваря? Това не е сериозно, защото трябва по най-бързия начин да действаме и да го изпратим в болницата.“ Просто бях шокиран! Ако имаше и същия случай и с Кайседо, не знам втората линейка как щяхме да реагираме, как да го изпратим, защото първата не ни стига, не е нормална. Не знам при втори случай какво щеше да се случи“, заяви той пред bTV.

„За първи път ми се случва подобен казус с линейка. Като съм бил и в други държави, също действаме по най-бързия начин. Там линейките са на много високо ниво. В тези случаи трябва веднага, по най-бързия начин да изпратим човека или пациента до болницата, за да могат там да го стабилизират. Тук, като сме на терена, нямаме тази апаратура, която в болницата я имат“, добави той.

Лекарят разказа и още подробности за инцидента: „Първоначално беше неадекватен. Веднага го питах: „Къде сме? Какъв е резултатът? С кой играем?“ Като ми отговори и на трите въпроса с „Не знам!“ реших да извикам линейката и да го изпратим в болницата“.

Той е оптимист за възстановяването на вратаря: „Снощи се чух с него за една минута. Не исках много да го притеснявам. Добре е, стабилизиран е. С дежурния лекар се чухме и сутринта имах още един разговор. Добре е, има само леки болки в тила. До 1-2 дена ще го изпишат. На себе си е, говори, обаче е доста от кадрите му се губят. Веднага са му направили рентген, скенер, кръвни изследвания. Слава Богу, всичко е наред!“.

Според Йълмъз, Петков ще може да се върне на терена след инцидента. Той очаква вратарят да поднови тренировки след 2 седмици.

Подобни статии

Top