Лелята на д-р Димитров насочила полицаите към него (ВИДЕО)

Първоначално лекарят отричал да е убил крадеца

Лелята на шефа на рентгенологията в УМБАЛ „Св. Георги“ д-р Иван Димитров, на практика е насочила полицаите към него. При първоначалните оперативно-издирвателни мероприятия полицаите започнали да обикалят всички жилища в района на Областна управа, където в петък бе намерен трупа на крадеца-рецидивист Жоро Плъха.

„Когато стигнали до къщата, в която на първия етаж живеела лелята на д-р Димитров, полицаите установили, включително от данните, които подава лелята на доктора, че вечерта е имало инцидент с евентуално стрелба и с опит за кражба. Което вече насочва усилията на полицията към лекаря“, поясни зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов, който също беше на местопрестъплението.

При първоначалния момент той е отричал съпричастност към разследването, както и че е извършил престъплението. Казал е, че не знае за какво става дума, посочи на пресконференцията на прокуратурата днес окръжният прокурор Румен Попов. Обвинител №1 в Пловдивска област беше категоричен, че много от нещата, тиражирани в някои медии не са верни.

Историята:

По думите му Жоро Джевизов, по прякор Плъха е отишъл да краде в гаража на д-р Димитров, който се намирал в двора на къщата му. Категорично той не е влизал на втория етаж на кооперацията, в жилището на лекаря. Както от самопризнанията на доктора, така и от показанията на жена му, станало ясно, че съпругата и двете му деца не са били там по време на инцидента, а в къщата им в Крумово.

Крадецът Жоро Плъха бил застрелян в сърцето

Не било вярно също, че Плъха е действал със съучастник. Според окръжния прокурор крадецът е бил сам, а лекарят го е наблюдавал в продължение на половин час от жилището си, а впоследствие го е причакал пред гаража. През това време той не се е свързал с тел. 112 и с МВР. Освен това изстрелите и сблъсъкът между двамата са били в двора на къщата и на улицата, а не в апартамента му.

Първоначално пред разследващите рентгенологът обяснил, че обирджията го е замерил с метална тръба, после казал, че било метална табела, а накрая твърдял, че предметът, с който е бил замерен, е нож. В жилището му впоследствие е намерен ножът, с който е ранен в крака, но той е бил добре почистен и измит.

В крайна сметка при разпитите д-р Димитров е признал,

1 2

Подобни статии

Top