Левски Лукойл спечели 20-а шампионска титла! (ВИДЕО) - DC news

Левски Лукойл спечели 20-а шампионска титла! (ВИДЕО)

Рилски спортист приключи исторически сезон с първо сребро, Купа на България и осминафинал във ФИБА Къп

Левски Лукойл спечели титлата в НБЛ след нова победа срещу Рилски спортист! „Сините“ спечелиха с 84:69 в Самоков и затвориха финалната серия с 4-1 победи. Така те триумфирапа за 20-и път в своята история и за първи от 2018 година насам. За самоковци това е първо сребро от българския елит. Сезонът се оказа исторически за Рилецо, който триумфира с Купата на България и се класира за осминафиналите във ФИБА Къп.

Срещата стартира с минута мълчание в памет на легендата Спас Натов, който си отиде от този свят преди три дни на 53-годишна възраст. Преди ден бившият национал бе изпратен във Варна, където прекара голяма част от живота и кариерата си, както и днес в родния си Пазарджик от приятели, близки и фенове.

Столичани дръпнаха с 10:4 след успешни акции на Данило Тасич, Тайрън Брейзълтън и Райън Райт. Рилецо отвърна чрез Павлин Иванов, Брандън Браун и Николас Карвачо за 19:18 след 10 минути игра. През втория период Левски Лукойл отново взе нещата в свои ръце и чрез Чавдар Костов, Йордан Минчев и Христо Захариев фиксира 32:26. Проблемите за Рилски се увеличиха след отсъден фаул на Николас Карвачо, който реагира с жест към съдията Славчо Нучев, за което получи техническо и седна на пейката. Това обаче не притесни отбора му, който стигна обърна до 35:33 чрез Златин Георгиев и Трей Портър. „Сините“ отговориха чрез два далечни снаряда на Христо Захариев за 39:37.

Рилецо се върна от съблекалните с желанието да излезе напред и чрез Николас Карвачо, Павлин Иванов и Алекс Симеонов направи това за 51:47. Графата с технически се увеличи, след като Йордан Минчев реагира с претенции, че е бил фаулиран, но нарушение не последва. Тройка на Брендън Браун постави на таблото 57:53 в полза на Рилски. Левски Лукойл обаче се възстанови и чрез Тайрън Брейзълтън и Кийт Бенсън си върна водачеството за 65:58 след 30 минути игра. През последната четвърт стрелбата от далече на самоковци не вървеше, а Христо Захариев и Йордан Минчев вкараха за 69:58. Гостите взеха сериозно предимство и чрез Кийт Бенсън и Данило Тасич се изстреляха напред с 16 точки, a oттам връщане нямаше.

Кийт Бенсън завърши с 19 точки и 9 борби за победителите, по 15 точки реализираха Тайрон Брейзълтън (7 асистенции) и Христо Захариев, с дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби е Йордан Минчев.

Брендън Браун отбеляза 16 точки за домакините, с 12 е Павлин Иванов, а по 10 имат Алекс Симеонов, Нико Карвачо (8 борби) и Трей Портър.

Подобни статии

Top