Левски на 107 години и с нов собственик! (ВИДЕО)

Английският бизнесмен живее в Лондон, до 3 месеца започва стоежа на нов стадион, ще върне „сините“ на европейската футболна карта

Мажоритарният собственик Наско Сираков обяви дългоочакваната новина за ПФК Левски по време на отбелязването на 107-годишнината на клуба.

„Сега е моментът да обявя едно ново начало за нашия клуб. Преговорите и кореспонденцията са от повече от шест месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите. Левски ще има нов собственик“, обяви Сираков.

„Той поема всички задължения на клуба до този момент. Осигурява издръжката Левски да се върне там, където му е мястото. Приоритет номер едно е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин. Аз лично, а и всички вие предполагам, изпращаме най-тежката година в „синята“ история. Аз, когато дойдох преди година обещах, че Левски няма да фалира и мисля, че това го изпълних. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам.

Искам да ви кажа, че човекът няма никакви политически обвързаности. Англичанин е. Бизненсът му е ситуиран в Ню Йорк и за това нашата общност трябва да бъде спокойна. Ако го питате него, той ще ви каже, че след три месеца иска да започне строенето на нов стадион. При всички положения ще имаме нужда от подкрепа от държавните органи. Нещо, което сме наследили и ни е завещано от нашите деди, които са отделяли от залъка си и са работили като кучета, за да го има стадион „Георги Аспарухов“, ние сега трябва да искаме разрешение за нещо, което е наше.

Искам да кажа на всичките ни политици и държавници да не им се налага да се сблъскат със „синята“ любов. Ние сме единствените, които сами сме си построили стадиона. Очаквам пълно съдействие от всички държавни институции на тази тема. Искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на пътя на Левски към Европа, където ни е мястото. По желание на бъдещия нов собственик, аз ще остана като президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част“, допълни Сираков.

„Футболът е бизнес и човекът гледа на това като бизнес. Никой не идва, за да инвестира 150 милиона евро, защото очите са ми сини. Акциите се налага да бъдат прехвърлени. Това не може да стане за един ден. Единственото, което ме е интересувало е сигурността на „Левски“. Ако дори една точка от инвестиционния план не се изпълнява, акциите ще се върнат в мен. Това е една гаранция не за мен, а за „Левски“ и за всички вас. Човекът е съгласен с това нещо. Честитя ви този празник! Нас ни очакват много, много по-добри времена“, завърши Наско Сираков.

Преди това представителният тим на Левски, шефове на отбора, ветерани, деца от „синята“ академия и привърженици се събраха пред Могилката, където преди 107 години е бил основан клубът.

„Сините“ почетоха основателите с венци и цветя, а на церемонията за пръв път от над 80 години беше изпълнен стария химн на клуба.

Подобни статии

Top