Левски с класика като гост на Пирин (ВИДЕО)

Бразилецът Уелтън с 2 гола, един добави Илиян Стефанов

Левски победи Пирин (Благоевград) с 3:0 при визитата си на стадион „Христо Ботев“. Попаденията за „сините“ бяха дело на Уелтън в 4-ата и 73-ата и Илиян Стефанов в 45-ата минута.

Гостите започнаха активно срещата. В 3-ата минута Уелтън получи топката на дъгата и стреля, но топката бе блокирана и излезе в ъглов удар. След изпълнението му Илиан Стефанов стреля с глава в ръцете на Янко Ангелов.

Бразилецът показа класа минута по-късно след мощен изстрел от дистанция, когато отбеляза красив гол с рикошет в горната греда за 0:1.

В 11-ата минута Илиян Стефанов и Георги Миланов разиграха добре, топката достигна до Уелтън, който я върна към Стефанов, но той стреля неточно.

В 23-ата минута Антон Карачанаков стреля от пряк свободен удар, но топката срещна стената и за Николай Михайлов не бе проблем да я улови.

Девет минути по-късно Илиян Стефанов получи топката на около 20 метра от вратата, пое си я добре и стреля, но в обсега на Янко Ангелов, който изби в ъглов удар. Малко по-късно и Хосе Кордоба пробва късмета си от далечна дистанция, но не сполучи.

В 45-ата минута Левски поведе с 2:0. След разбъркване в наказателното поле след ъглов уар топката падна на волето на Илиян Стефанов, който бе безкомпромисен.

Втората част започна отново с превес на „сините“. Билал Бари бе изведен на добра позиция, но стреля леко и право в ръцете на Янко Ангелов. Малко по-късно Георги Миланов намери Уелтън, който стреля от добра позиция. Топката затрудни Янко Ангелов, тя отиде в Иляин Стефанов, който пропусна от изгодна позиция.

В 73-ата минута Левски реши всичко. Уелтън напредна по лявото крило, стреля мощно от границата на наказателното поле, топката рикошира и навести мрежата на Янко Ангелов за трети път.

Снимка: levski.bg

Подобни статии

Top