Левски с нова офанзива за Кристиан Димитров

След отказа на Тодор Неделев, усилията на Петър Хубчев се насочват изцяло към централния защитник на националния ни отбор

Ръководството на Левски ще започне преговори за прив­личането на централния за­щитник на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров. Нацио­налът е силно желан от тре­ньора на „сините“ Петър Хуб­чев. Бранителят пасва отлич­но на концепцията на клуба от „Герена“ да залагат все по­вече на български футболи­сти, при това млади, пише „Тема спорт“.

През този сезон 22-годишният Димитров има 13 шампионатни мача за канарчета­та. Освен това той игра и в четири от евроквалификациите на националния отбор, като успя да отбележи един гол. През миналия сезон Кри­стиан се утвърди в Ботев, ка­то бе на терена в 31 срещи за първенство, в които вкара 4 попадения.

В момента Ботев се нами­ра на незавидна позиция – предпоследен е в първенство­то. През зимата обаче клубът ще е склонен на продажба, за­щото са му необходими свежи средства, които да бъдат ин­вестирани в строителството на стадион „Христо Бо­тев“. Това е една от причини­те, поради която „жълто-черните“ могат да се съгласят на трансфер на звездата си, при това в друг български клуб, въпреки че те предпочитат да го продадат по-скъпо в чужбина.

От „Герена“ не криеха и ап­етитите си за друг от асове­те на „канарчетата“ – Тодор Неделев. Халфът обаче не­веднъж е заявявал, че желание­то му е в България да играе единствено в Ботев (Пловдив) и би сменил „жълто-черните“ за друг наш клуб само ако „кана­рите“ не го искат.

Подобни статии

Top