Левски вади 850 хиляди евро за Тодор Неделев!

Разговорите са на най-високо ниво, очаква се всеки момент да бъде официално входирана офертата, сагата е към своя край

Вече се появиха и конкретни финансови параметри в отношенията между Левски и Ботев за правата на Тодор Неделев, пише „Тема спорт“.

Вариантите са два и са доста впечатляващи за сделка на вътрешния футболен пазар. Комуникацията между „сините“ и „канарчетата“ е на най-високо ниво, като оперативните ръководители и от двата клуба чакат заповед отгоре, ако има стискане на ръцете, да обявят детайли.

Първата опция е Левски да плати 750 хиляди евро на Ботев, като задължително пловдивският клуб да запази 10 процента от евентуален следващ трансфер на националния футболист на по-висока сума от тази, като тя се приспадне. Следващото предложение е хората от „Герена“ да сложат на масата 850 хиляди евро без повече усложнения, обещания, отчисления, проценти и бонуси.

Твърде вероятно е всичко да приключи буквално до часове и юристите на двата клуба да оформят договора по преминаването на Неделев в Левски. Сините са готови да реагират финансово веднага. Те имат свежи пари в брой, след като получиха първата, по-голяма част от близо милион и половина евро от продажбата на Давиде Мариани в ОАЕ.

Ако нещо не се случи на финалната права, Ботев ще направи втора продажба на Неделев, като този път ще получи около една четвърт от приходите, които реализира след трансфера на играча в Майнц през август, но преди 6 години. „Канарчетата“ тогава взеха 3 милиона евро, които им бяха изплащани в продължение на над 2 години. Те имаха очаквания и за допълнителни бонуси от изиграни мачове и отбелязани голове на Неделев в Германия, но такива липсваха.

Подобни статии

Top