Левски започна подготовка без треньор и нови попълнения

Уредени са 5 контроли, клубът дължи 6 млн. лева на Васил Божков

Левски стартира зимната си подготовка за пролетния дял на футболното ни първенство.

В първата тренировка за годината взеха участие 25 футболисти, които проведоха бегови упражнения.

Към този момент няма нови попълнения, а заниманието се проведе на стадион „Георги Аспарухов“.

Основната група играчи проведе бегови упражнения, като към тях се включи лекуващият през миналата година контузия – Андриан Краев.

На един от помощните терени пък се подготвяха братята Борислав и Радослав Цоневи. Двамата продължават своето възстановяване от операциите, които претърпяха през октомври, след като получиха тежки контузии в областта на коляното. Това бе и първата им тренировка на футболния терен.

„Сините“ излязоха на първата си тренировка с петима вратари – Ники Михайлов, Ники Кръстев, върналият се от наем Петър Иванов, както и юношите Иван Андонов и Пламен Андреев.

Във връзка с извънредната епидемична обстановка на заниманието не присъстваха фенове, като на нея не присъства и треньорът Славиша Стоянович.

Той е със здравословен проблем и ще очаква състава директно на лагера в Хърватия, където Левски ще изиграе 5 контроли.

„Сините” ще се подготвят в Умаг, Хърватия, от 12 януари, но ще пътуват и до родината на старши треньора си Славиша Стоянович.

Три от съперниците на отбора са ясни, предстои да се уточнят опонентите за другите два спаринга. Сигурните проверки са срещу словенски отбори – Домжале, Олимпия Любляна и Копер.

Именно с Домжале са свързани едни от най-радостните мигове в треньорската кариера на Стоянович, който води тима от 2002 до 2008 г. Под негово ръководство съставът става шампион през 2007 и 2008 година, като до момента това са единствените две титли в 100-годишната история на клуба.

Помощник-треньорът на Левски Живко Миланов говори преди първата тренировка на тима.

„Не бързаме със селекцията, оглеждаме внимателно възможностите на трансферния пазар. Разполагаме само с футболистите от миналата година. Има няколко напуснали. Има футболисти, които се следят. Не искаме да правим грешките от изминалите години – да се подписват договори с футболисти, гледани в Youtube. Зимният период е по-труден за трансфери. Хората, които управляват клуба, са избрали оздравяването. Най-лесно е да вземем лиценза на Етрополе и да направим нов отбор. Избрали сме този път и ще трябва да го извървим. Колкото по-кратък бъде, толкова по-добре ще бъде за всички.

Имаше доста задължения към футболистите, но към този момент всичко им е изплатено. Ще имаме около пет контроли в Хърватия. Следим българи и чужденци. Имаме едни параметри, които са ни зададени от ръководството и трябва да влезем в тях. Не можеш да харчиш повече, отколкото влиза в клуба. От миналата година със заплатата на един футболист ние трябва да вземем петима. Сигурен съм, че Левски ще изглежда по различен начин“, заяви Миланов.

Левски дължи 6 млн. лева на бизнесмена Васил Божков и неговата компания за лотарийни игри. Към тях се прибавя и дългът за строеж на Сектор „А“ (2013-2016 г.) на стадион „Георги Аспарухов“, който е около 20 млн. лева.

Именно връщането на тези суми ще стои на дневен ред пред ръководството през следващите 12 месеца. Това заяви в ефира на bTV членът на Надзорния съвет на „сините“ Петър Ганев.

Другият важен казус, с който ще се занимават в клуба през следващите месеци, е назначаването на нов изпълнителен директор. Павел Колев продължава да изпълнява тази функция, въпреки че оставката му е приета още през юни, но двете страни са постигнали съгласие той да продължи да бъде част от клуба до края на 2020 г.

Подобни статии

Top