"Либхер" с позиция за побоя на Божидар Матеев: Това е битов скандал - DC news

„Либхер“ с позиция за побоя на Божидар Матеев: Това е битов скандал

Възмутени сме от публикациите в медиите, твърдят от „Либхер“

От ръководството на фирма Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД излязоха с позиция по повод публикуваните в медиите статии за побоя, нанесен над лидера на КТ „Подкрепа“ в предприятието Божидар Матеев. Вижте пълния й текст:

„Силно сме възмутени от публикуваната в медиите информация на 9 май 2022 г., в която незнайно защо се намесва името на фирма Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД във връзка с битов скандал с г-н Божидар Матеев.

 Г-н Матеев се свързва със завода на Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД единствено въз основа на собствените си твърдения. Той не работи в завода и няма отношение към нашето предприятие. Това важи и за КТ “Подкрепа“, която не среща никаква поддръжка от страна на работещите и няма учредена синдикална секция във фирмата.

Пребиха лидера на „Подкрепа“ в „Либхер“

Участието на г-н Матеев в битов скандал показва единствено морала на кадрите на КТ „Подкрепа“, които се опитват от известно време да изнудват ръководството на фирмата и ежедневно публикуват неверни твърдения, целящи единствено да уронят престижа на един социално отговорен немски инвеститор, спазващ всички закони на Република България.

Искаме категорично да подчертаем, че г-н Божидар Матеев и другото лице, участвало според медийните публикации в битовия скандал, не са служители на фирма Либхер. Внушенията в подадената явно от КТ „Подкрепа“ информация към медиите, че фирма Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД има нещо общо с този битов скандал, са поредната инсинуация на синдикалната организация.

Заявяваме, че няма да допуснем да се уронва с неверни твърдения граденият 22 години имидж на фирмата. Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД  ще заведе в рамките още на тази седмица съдебни дела, с които да защити нарушените си права от публикацията. За разлика от самозваните профсъюзни лидери, ние ползваме установения в държавата правов ред“.

Междувременно от КТ „Подкрепа“ изпратиха снимка на мъжа, нанесъл побой над Матеев. „Ето Ви Ташко Боруков, човекът, който нанесе побой на Божидар Матеев,председател на КТ „Подкрепа“ в „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД,гр.Пловдив“, пише в имейла на Подкрепа.

Подобни статии

Top