Личкана арестуван в Хасковско с близо 8,5 кг марихуана

Гранични полицаи спипали бизнесмена и негов съучастник с чували и сакове, пълни с марихуана

Известният в пловдивските ъндърграунд среди бизнесмен Ангел Личканов, по прякор Личкана е бил арестуван, заедно с още един мъж на границата с Турция при опит да пренесе 8 килограма и 400 грама марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Личкана е бил спипан на 20 април, на зелена граница, в района на 289 гранична пирамида, край с. Маточина, обл. Хасково. 53-годишният пловдивски бизнесмен е бил заедно с 40-годишния Петър Петров, като двамата са заловени при опит да пренесат в сакове и чували дрогата през границата в Турция от служители на Гранична полиция. В и около тях са били намерени 2 броя платнени сакове и 2 броя полиетиленови чували, които съдържали суха зелена листна маса. При направения полеви наркотест тя реагирала на марихуана.

По случая е било образувано досъдебно производство, като разследването се води от разследващ полицай при Граничен полицейски участък – Свиленград.

С постановления от 21.04.2020 г., Ангел Личканов и Петър Петров са били привлечени към наказателна отговорност за държане престъпления по чл. 354а ал.2 изречение 1-во, вр. ал.1 вр. чл. 20 ал.2 от НК и по чл. 242 ал.2, вр. чл. 20 ал.2, вр. чл. 18 ал.1 от НК, а именно че на 20.04.2020 г., в съучастие, като съизвършители, без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери – 8 400 грама марихуана на стойност 50 400 лева и за това, че на същата дата са направили опит без надлежно разрешително да ги пренесат през границата на страната ни от Република България в Република Турция. Законът предвижда от 3 до 12 години затвор и глоба до 10 000 до 50 000 лв. за подобно престъпление.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково двамата обвиняеми са били задържани за срок до 72 часа, в който срок в Окръжен съд – Хасково ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Подобни статии

Top