Лидерът на ИТН за Пловдив - град подаде оставка - DC news

Лидерът на ИТН за Пловдив – град подаде оставка

Красимир Дончев се мотивира с комплексни причини

Координаторът за Пловдив – град на „Има такъв народ“ Красимир Дончев е подал оставка. Тя е адресирана до главния секретар на партията Виктория Василева и зам.-председателя Тошко Йорданов.

„Причините са комплексни, особено след случващото се през последните дни – излизането на ИТН от управленската коалиция и свалянето на председателя на НС Никола Минчев от поста, и с гласовете на ИТН. Мислех да подам оставката си още преди 3 месеца, но останах с надеждата, че някои от нещата в местната структура ще се променят. Уви, от тогава до сега нищо не се случи“, каза Дончев пред БНР.

Към неслучващото се той изброява отношението към местната структура и диалогичността от страна на Тошко Йорданов, липсата на всякаква информация и организираност.

Дончев не се ангажира какви са настроенията у останалите членове на ИТН в Пловдив, но допълни, че според него „при следваща коалиция с ГЕРБ те няма да са много ОК за това“.

Красимир Дончев е вторият координатор за Пловдив град, който напуска редиците на ИТН. Предишната Николина Деспотова бе отстранена през есента, а координаторът за район „Южен“ Ивайло Василев подаде оставка през април.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top