Лидери в лечението на детските УНГ заболявания се събират край Пловдив

Хисаря е домакин на важния форум, който се открива днес

Хисаря е домакин на Третата Педиатрична УНГ конференция, която започва днес, 21 февруари, и ще продължи до неделя. Тя е организирана от Българското Сдружение по Детска Оториноларингология, съорганизатор е Медицински университет – Пловдив.

Иновативното при провеждането тази конференция е мултидисциплинарния клиничен поглед на видни родни лекари – УНГ, педиатри, микробиолози, инфекционисти, алерголози, детски пулмолози, ортодонти, детски хирурзи и други, които са водещи лидери в лечението на детските УНГ заболявания. Те ще представят най-новите научни постижения и лични клинични наблюдения, както и ще дадат препоръки за диагностика и лечение на детските УНГ заболявания.

Конференцията протича под егидата на Министерството на здравеопазването.

Акцент в научната програма ще бъде кръгла маса, на която ще се разглежда Кохлеарната имплантация в България – настояще и бъдеще. Останалите теми разглеждат важни акценти в детската оториноларингология; трудни дихателни пътища; обструктивна сънна апнея при децата; днешния алергичен ринит; изменения в зъбно-челюстния апарат вследствие на нарушена дихателна функция; спешнисъстояния; синдром на „неподвижните цилии“; гастро-езофиална рефлукс болест у децата и др.

Многообразната тематика и завидни лектори от различни специалности ще се обединят, ще дискутират и ще наложат правилни стратегии на лечение относно детските УНГ заболявания.

Подобни статии

Top