Light in Babylon са голямата изненада на Беглика фест 2015

Малко преди началото на Беглика фест (27-30 август) организаторите издадоха специалната си изненада към феновете: към палитрата от етноси и жанрово многообразие в програмата, екзотичен и пикантен цвят добавя акустичното трио Light In Babylon, което ще изгрее на фестивалната сцена на 29 август. Формацията с радост е приела поканата да се присъедини към събитието, което се превръща във важна спирка от турнето им, преминаващо още през Дания, Белгия, Швейцария, Германия и др.

В продажба вече са и уикенд билети на цена 60 лв. Тридневни, четиридневни, семейни и индивидуални билети също все още могат да бъдат закупени на предварителна продажба и на място до изчерпване на капацитета – 2200 места.

Още с първите акорди Light in Babylon обещават да сгорещят хладната родопска съботна вечер и да пренесат публиката в мистични епохи, където сблъсъци на империи и цивилизации са вдъхновявали пътешественици и поети. A Беглишкият Вавилон – обратно на библейския, ще демонстрира нагледно как музиката, природата и изкуството сплотяват вече няколко генерации, посещаващи събитието за 7-ма поредна година.

Проектът е създаден през 2010 г. край светлините на Босфора от шармантната Михал Елиа Камал (вокали), Метехан Чифчи (свирещ на струнния ирански инструмент сантур) и Жулиен Демарк (китара), а локацията далеч не определя етническата принадлежност на членовете му – Light in Babylon е резултат от флирта на различни етноси и култури: певицата е израелтянка от ирански произход, изпълнителят на сантур е от Турция, китаристът е французин. Тримата не спират да колаборират с музиканти по цялото земно кълбо.

0

Със заряда и смелостта на младостта си в комбинация с множеството музикални влияния, те интуитивно създават оригинален цветен бленд от вътрешните си гласове и вкусове, понасящи въображението на пътешествие из средния Изток. Явлението Light in Babylon е определено от престижни издания като „празник на космополитната традиция едновременно на турската и сефарадско-израелтянска общност и пример за спираща дъха музика, извираща от Източното Средиземноморие“.

Музикалното присъствие на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, чието мото тази година е „Играй, Бъди, Твори“, категорично е сочено като най-силно и най-разнообразно от създаването на фестивала до този момент с присъствието на сравняваната със ZAZ френска певица от български произход IRé, сръбските реге звезди и любимци на EXIT Fest KILO KILO Banda, чилийската певица с афинитет към българския фолклор Анай Валрад и ОМ.

Болкън и брейк бийтовете на Balkan Express, пръскащи клубовете в Германия, актуалният електро суинг на Улф Линдеман – Dunkelbunt, ембиънт, уърлд, техно, IDM/прогресив, лайв  експеримента на продуцента Павел Стойчев Surbahar, винтиджфънк, афро и сърфмузиката на Каба Хоро, създадена в Канада, но вдъхновена от Балканите, ще разтанцуват и свалят задръжките и на най-неритмичните посетители на Беглика Фест 2015.

В уникалното мултикултурно и многопластово музикално  пиршество, което ще продължи от 27 до 30 август, присъстват още много музикални имена, които могат да бъдат видени на официалния сайт на събитието. В почти необхватната програма могат да бъдат разгледани и множеството творчески работилници, пърформанси, игри, спортни активности, еко и граждански инициативи и т.н.

Сайтът на Беглика фест предоставя подробна информация за сухопътен и воден транспорт до фестивалната зона, настаняване в къмпинг зоната, харта за устойчива политика и опазване на природата. Актуални новини, интервюта с участници и артисти и други материали могат да бъдат намерени на официалната фейсбук страница.

Подобни статии

Top