Лихвар, ужилил над 240 души с кредити за 6 млн. лв. остава зад решетките

Над 240 души пострадали от дейността на лихваря за 20 години

Пловдивският апелативен съд остави в ареста лихварят Владимир Петров, ужилил над 240 души за 20 години с различни по размер кредити. Магистратите потвърдиха определението на Окръжния съд под тепетата, с което за 49-годишния Владимир Петров е взета мярка за неотклонение „задържане под стажа“.

Пловдивски лихвар, ужилил над 240 души за 20 години, остава зад решетките (СНИМКИ И ВИДЕО)

Срещу Петров са повдигнати две обвинения. Едното е за лихварство, тъй като предоставил парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност е получил доходи в размер на 1 000 000 лева. Със спечелените пари е закупил движимо и недвижимо имущество в различни градове на Южна България и с това е осъществил  второто престъпление, в което е обвинен – пране на пари.

Припомняме, че Петров беше арестуван на 10 юли за раздадени заеми на обща стойност 6 млн. лв. Арестът бе извършен след подадена жалба от адвокатката Мария Делова, която пък е задържана заради взети големи суми пари за неосъществена правна помощ от нейни клиенти. Адвокатката също била ужилена от лихваря заради взет от него заем.

Окончателно: Лихварят, раздал 6 млн. лв. кредити, остава в ареста

При ареста на лихваря, от жилище на ул. „Юндола“ в кв. „Христо Смирненски“, дома на Петров и хале на ул. „Съборище“ са били иззети различни документи, доказващи дейността му. Разследващите са намерили също договори за заеми, копия от лични карти на различни лица, бланки за предоставени автомобили, регистрационни номера и документи за тези автомобили, срещу които той е давал заеми. Освен това имало множество копия от документи за прехвърляне на имоти, предоставени от Агенцията по вписвания на прокуратурата, а също документи за учредяване на ипотеки върху недвижими имоти, както и за други заемни правоотношения.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Снимка: архив DCNEWS

Подобни статии

Top