Лихварят от Христо Даново отглеждал рози и лавандула

Съдът го остави окончателно зад решетките

Лихварят от карловското село Христо Даново всъщност не бил лихвар, а розопроизводител, който продавал и лавандулов разсад. Това обяви в съдебната зала на пловдивския апелативен съд днес адвокатът му Димитър Будаков. По думите му парите, намерени в дома на Ангелов по време на обиските на разследващите, в размер на 86 хиляди лева, са от продажба на разсад за лавандула и гледане на рози. Будаков допълни, че на практика той се занимавал предимно със селскостопанска дейност.

Според прокуратурата обаче 39-годишният Ангел Ангелов е завлякъл с високи лихви 20 души в селата на общините Карлово и Сопот.

Апелативният съд остави в ареста Ангелов, като потвърди наложената му преди седмица от Окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“. За тези случаи има доказателства в кориците на делото, се разбра днес. Припомняме, че разследващите обявиха първоначално, че Ангелов е раздавал кредити срещу лихва на поне 100 роми с нисък социален статус.

Ангелов е обвинен в това, че в периода от 14 октомври 2014 г. до 11 декември 2019 г. в селата от общините Карлово и Сопот, област Пловдив, при условията на продължавано престъпление, без съответно разрешение е раздавал кредити срещу огромна лихва на роми с нисък социален статус, които по данни на разследващите са над 100, но засега 20 има достатъчно доказателства. Лихвата, срещу която той отпускал заемите, стигала до 40%. В резултат на това лихварят успял да придобие имоти и коли, които му били предоставяни като залог от жертвите му. 

1 2

Подобни статии

Top