Лихварят от Христо Даново вземал като залог дебитни карти и имоти

За заем от 10 000 искал месечна лихва от 4 800

Днес, 12 декември 2019 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Ангел Ангелов, на 39 г., за това, че в периода от неустановена дата до 11. 12 2019  г., в населени места в община Карлово и община Сопот, обл. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, като физическо лице без съответното разрешение е извършвал по занятие банкови сделки, отпускане на кредити/заеми, чрез използване на привлечени парични средства, срещу получаване на лихва в нарушение на закона, като причинил значителни вреди на повече от три лица и придобил значителни неправомерни доходи – престъпление по чл. 252 ал. 2 пр. 1 и пр. 2 във вр. ал. 1 пр. 1, вр. Чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Закопчаха трима лихвари в Карловско, Голямата глава е тарторът

На 11 декември 2019 г., при специализирана полицейска акция на РУ на МВР-Карлово в с. Христо Даново, общ. Карлово, обл. Пловдив, е извършено претърсване и изземване в дома и вилата на обвиняемия Ангелов, известен в селото с прякора Голямата глава, където са открити множество дебитни карти ведно с ПИН-кодове и решения на ТЕЛК, телефони, записи на заповед, бележки с имена на длъжници, значителна парична сума и др. Установено е,  че за периода от неустановена дата до  11 декември 2019 г., обвиняемият предоставил на множество лица парични заеми срещу лихва от 20 до 40 процента месечно, с натрупване.  Като залог, той вземал от пострадалите дебитни карти, когато отпуснатите суми били между 100 и 300 лева, а при предоставяне на заем на по-значителна стойност – над 700 лева, Ангелов получавал като обезпечение актове за собственост на движимо и недвижимо имущество.

Изгорели са над 100 души

До момента е установено, че обвиняемият е дал заеми на множество лица – над 100, които са социално слаби. Те са от населени места в региона на общините Карлово и Сопот. Длъжниците, които към настоящия момент са извън посочените населени места или работят в чужбина, му изплащат заемите си чрез преводи по куриерски фирми. 

1 2

Подобни статии

Top