Лили Георгиева е Изгряващата звезда на Балканите в леката атлетика за 2017-ата година

Пловдивчанката взе наградата на АБАФ на церемония в Стара Загора

Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) обяви най-добрите си атлети за 2017-а година на Балканската атлетическа гала в Стара Загора на 26 октомври.

За Атлет на Балканите статуетката получи един от най-силните гюлетласкачи в Европа и света – Месуд Пезер (Босна и Херцеговина). Той получи наградатата си лично от Добромир Карамаринов.

Специалистката на 400 м – Бианка Рейзър (Румъния) взе приза за Атлетка на Балканите от Ахмад Ал Камали – член на Съвета на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации).

За Изгряваща звезда на годината при младежите бе обявен бегачът на дълги разстояния Дорин Андрей Русу (Румъния), който бе отличен от Мартин Трайков – президент на Мспорт – един от спонсорите на АБАФ.

България също намери място в престижната класация благодарение на една от най-добрите европейски девойки в бяганията на средни и дълги разстояния Лиляна Георгиева (България). Талантливата атлетка е новата Изгряваща звезда на годината при девойките на АБАФ. Лиляна бе наградена от Иван Колев – президент на атлетически клуб „Берое“ и домакин на Галата.

Класацията за различните категории се базира на постигнати резултати и класирания, както и участия в балкански шампионати.

Снимка: insport.bg

Подобни статии

Top