Лили Иванова на Античния в Пловдив: Вие сте убийствена публика (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Лили Иванова на Античния в Пловдив: Вие сте убийствена публика (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нови и незабравими песни изпя Лили Иванова

„Без контрол“ от албума „Чуй душата ми“ от 2021 година даде начало на втория концерт на Лили Иванова в Античния театър в Пловдив. Повече от час и половина примата на българската популярна музика въздейства с неповторимия си глас и изящно присъствие на публиката, която не спираше да я аплодира на крака. За първи път в кариерата си певицата прави два последователни концерта в Античния театър.

Нови и незабравими песни изпя Лили Иванова, а специално място в почти всяко изпълнение имаха китарите на музикантите Ангел Дюлгеров и Иван Йорданов – Чери. Певицата върна публиката в 90-те, но с ново звучене, когато с песента „Невероятно“ каза и попита „Всичко е обяснимо, всичко се преживява. Ти разбра ли какво си имал и какво остава?“.

„За тебе бях“ и „Щурче“ вдигнаха множеството на крака, но „Детелини“, преди която Лили Иванова се пошегува, че няма само тя да пее, и „Ветрове“ го накара да не спира да аплодира и скандира „Лили“ и „Браво“.

„Вие сте убийствена публика“ и „Пловдив си е Пловдив“ възкликна примата при нестихващите бурни аплодисменти, с които екзалтираните слушатели посрещаха края на всяко нейно изпълнение.

Певицата представи нейния „Li Orchestra“ в състав:

Ангел Дюлгеров, който е аранжор на цялата програма на концертите и изпълнява солата на китара, Орлин Цветанов на цигулката, Огнян Енев – на пиано, на тромпет и саксофон. На контрабас и бас китара е Веселин Веселинов, Росен Ватев – на ударните и перкусии, Иван Йорданов – Чери – китари и трио LaTiDa.

„Happy birthday“ пя публиката на Иван Йорданов – Чери, който ден преди големия християнски празник Успение Богородично получи като подарък от примата икона за рождения си ден.

„За нищо няма да се оправдая – последната ми дума ще е песен!„, изпя Лили Иванова, след като публиката я върна на бис.

Националното турне на Лили Иванова, на което БТА е медиен партньор, започна в родния ѝ град Кубрат на 14 април и ще продължи до края на годината. На 24 август следва концерт в Пазарджик. През октомври Лили Иванова ще пее в Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград. През ноември – в Шумен, Русе, Добрич. Кулминацията на турнето е в София на 4 декември./БТА

Снимки: Фейсбук/Lili Ivanova

Подобни статии

Top