Липсващи адвокати спънаха делото за ограбеното злато на сестрата на цар Киро

На един от бандитите му прилоша в залата

Делото срещу бандитите, ограбили златото на сестрата на цар Киро – Марийка Илиева, отново забуксува. Днес процесът бе отложен за следващия понеделник (18 март), тъй като трима от адвокатите на подсъдимите липсваха.

Топ ченге с разкрития за бандата, ограбила златото на сестрата на цар Киро

Заради дискова херния отсъстваше един от защитниците. Други трима също липсваха, като единия от тях – адвокат Илия Тошев, ще трябва на следващото заседание да обясни защо е отсъствал пред съдебния състав. В залата не беше и адвокат Димитър Марковски, който пък бил служебно ангажиран с друго дело. Така ход на делото днес изобщо не бе даден.

Отсъстваха и призованите свидетели. За днес трябваше да бъде призован таен свидетел, който да даде показания. Това обаче ще се случи на 10 април, когато заседанието ще бъде закрито.

Докато съдията реши за коя дата да отложи делото, на един от подсъдимите – 60-годишният Йордан Станчев, му прилоша и той започна да мие главата си с вода, за да се освежи.

В крайна сметка обаче заседанието приключи и четиримата подсъдими бяха отведени с белезници към ареста.

Предисторията

Припомняме, че на 28 май 2017 година четиримата бандити бяха спипани при мащабна полицейска операция на Главна дирекция „Национална полиция“ и техните колеги от Пловдив, Варна и Велико Търново. 60-годишният Йордан Станчев, 48-годишният Марин Петров, 37-годишният Александър Кочев и Александър Данев – на 38 години, нападнали дома на 73-годишната баба Марийкав село Йоаким Груево. Ръководел ги Станчев, който ги чакал в автомобил наблизо. Той ръководел от колата действията им и трябвало да ги информира за евентуална заплаха. Маскираните бандити вързали баба Марийка и племенника й със свински опашки и тиксо и пребили възрастната жена с ритници и с електрошокова палка. После преровили всичко в къщата и задигнали наличните пари и няколко кутии от шоколадови бонбони и бисквити, пълни със златни бижута. После избягали с тартора на бандата, като преди това си разделили златните украшения по равно, заровили маските, ръкавиците и тиксото, и изхвърлили електрошоковата палка и телефоните си.

Според прокуратурата общата стойност на откраднатите златни бижута била 457 352 лева.

Пак циркове на делото за ограбеното злато на сестрата на цар Киро (СНИМКИ)

Делото бе прекратено веднъж и върнато на прокуратурата за поправка на обвинителния акт, а после започна отначало.

Подобни статии

Top