Литийно шествие съпроводи чудотворната икона Св. Богородица - Благовещение до Бачковския манастир (СНИМКИ) - DC news

Литийно шествие съпроводи чудотворната икона Св. Богородица – Благовещение до Бачковския манастир (СНИМКИ)

Стотици се стекоха в Рибната църква на Преполовение, за да се докоснат до светинята

Иконата от асеновградския храм „Св. Богородица – Благовещение“ бе изпратена с литийно шествие днес на гости в Бачковския манастир. По традиция това става на празника Преполовение, който се отбелязва на 25-я ден след Великден.

Зам.-кметът по хуманитарни дейности на община Асеновград Петър Петров присъства на Божествената света литургия в храм „Св. Богородица – Благовещение“ („Рибната църква“). Тя бе отслужена от Знеполския епископ Арсений.

Стотици миряни от цялата страна се стекоха, за да докоснат чудотворната икона на Божията майка и да се помолят с надежда да сбъдне мечтите им и да излекува болките им.

Малко след 10:30 ч. светинята бе понесена на ръце в празнично литийно шествие по главни улици и през центъра на Асеновград. То бе водено от военния духов оркестър на Съвместното командване на специалните операции в Пловдив. Инж. Петър Петров също участва в шествието, редом до всички вярващи. Сред официалните лица на празника бяха също председателят на Общински съвет – Асеновград Драгомир Георгиев и командирът на ВФ 24490 полк. Красимир Ташев.

След това чудотворната икона бе откарана до Бачковския манастир, където ще остане до късния следобед за поклонение. След това тя ще бъде върната обратно в асеновградския храм.

Снимки: Община Асеновград

Подобни статии

Top