„Лицата на Филипините“ гостуват в пловдивската народна библиотека

Наталия Бояджиева ще представи новата си книга „Лицата на Филипините“ в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.

Тя прекарва две години на този архипелаг от 7000 острова в Тихия океан и с население от 100 милиона души. От опознаването на страната и потапянето в нейната култура и бит се раждат 43 документални разказа.

Читателят следва авторката по стръмните планински пътеки на Кордилера, до селата на ифугао и висящите ковчези на Сагада, по склоновете на вулкана Пинатубо и до върха Ангоно със скалните му рисунки от древността, посреща Великден сред самобичуващите се фанатици, навлиза в джунглата… На представянето на книгата ще бъдат прожектирани и фотоси от пътуванията.

Наталия Бояджиева е родена във Варна. Завършила е българска и руска филология. Работи като преподавател по български език и литература и е журналист на свободна практика. Член е на СБЖ. Превежда от руски, полски, английски и италиански. Първата и книга „Светлината на изтока“ е с разкази за Китай, където е живяла три години.

Top