Локализираха пожара край Хисаря

Цяла нощ над 50 пожарникари и служители на горското стопанство гасиха огъня

Пожарът в гората в района на вилна зона „Воден камък“, който пламна снощи, е локализиран, съобщиха от ГДПБЗН.

Сигнал за инцидента е получен вчера вечерта в 19:44 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Пловдив. Припомняме и, че в социалните групи на Хисаря очевидци бяха публикували и снимка от огнената стихия.

Нов пожар в гората край Хисаря

По първоначална информация пожарът е пламнал в иглолистна гора и е бил на голяма площ.  На място са изпратени 8 пожарни автомобила, 1 автомобил от сектор „Специализирани оперативни дейности“ на пожарната с 35 огнеборци от РДПБЗН-Пловдив, 15 служители на Държавното горско стопанство, както и 5 водоноски по 8 тона. Всички съсредоточени сили и средства са гасили през цялата нощ огъня.

От областния управител на Пловдив, е поискано включването днес на модул за гасене на горски пожари от 61-ва  Стрямска механизирана бригада.

Към 06:00 часа тази сутрин пожарът е локализиран, като е създадена организация за продължаване на пожарогасителните действия до окончателното му ликвидиране.

Снимката е илюстративна: Фейсбук

Подобни статии

Един коментар

  1. Аз ли, няма значение написа:

    Ръчичките да им изсъ@нат на тия дето палят напоследък. Вода да не могат да пийнат. Съсипахте живота на хората от целия район, то не беше Старосел, Кръстевич, Михилци, Баня, Хисар – колко още трябва да пострадат за да разчиствате после дървения материал( тук вече трябва да се забрани износа на такъв) Пожарникари и доброволци, тези хора заслужават парична премия , не се спряха момчета при тези температури.

Top