Локализиран е пожарът северозападно от Водната кула в Карлово - DC news

Локализиран е пожарът северозападно от Водната кула в Карлово

Огънят е обхванал площ от 25 дка

Пожарът, възникнал в горски масив северозападно от Водната кула в Карлово, е локализиран. Направена е просека, съобщиха от община Карлово.

Модулът за гасене на пожари от 61-ва Стрямска механизирана бригада вече не е на терена, уточниха оттам.

Тази нощ районът е бил наблюдаван от служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Карлово, Държавно горско стопанство Карлово и Национален парк „Централен Балкан“.

Припомняме, че вчера следобяд, около  13:47 часа в оперативния център на РДПБЗН-Пловдив е получено съобщение за горския пожар, западно от гр. Карлово, в Национален парк „Централен Балкан“. В ликвидиране на произшествието се включиха 9 служители от РСПБЗН-Карлово, 18 служители на Държавно горско стопанство – Карлово, 20 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и служители от охраната на Национален парк „Централен Балкан“.

В 16:17 ч. в гасенето се включи хеликоптер „Кугар“ от 24 Авиобаза-Крумово. От община Карлово съобщиха, че екипът на изпратения специализиран хеликоптер за потушаване на пожари, възникнали в труднодостъпни местности, се е справил отлично със задачата и е помогнал на огнеборците да направят просеката. При необходимост, хеликоптерът ще бъде изпратен отново днес.

От ГДПБЗН съобщават, че пожарът е низов и е локализиран на площ 25 дка в смесената гора.

Днес действията по охрана, както и гасителните действия ще продължат.

Подобни статии

Top