Локдаун парти: Разбиха гей-оргия на дипломати и евродепутати, един опитал да избяга през прозореца

На полицията в Брюксел й се отворила много работа, натъкнала се на 25 голи мъже при забрана за събиране на повече от 4 души

Полицията в Брюксел е извършила множество арести, включително на няколко души, които са поискали имунитет от институциите на ЕС (единият от които е бил унгарец), когато органите на реда разкрили незаконна „оргия“, както описват случая местните медии, съобщава европейската редакция на Politico във вторник, пише агенция Фокус. Служител, близък до разследването е заявил, че полицаите били извикани, след като в петък вечерта в центъра на Брюксел е подадена „правна жалба за смущения през нощта от локдаун парти“.

На място те открили около 20 души, което довело до намеса заради неспазване ограниченията за коронавирус, разказал служителят.

Според белгийската преса полицията е открила 25 голи мъже, включително евродепутат и неназован брой дипломати. Медиите съобщават още, че неназованият евродепутат се е опитал да избяга през прозорец, но се е наранил и така е бил задържан от полицията, преди да поиска имунитет като евродепутат.

Според правилата на европейските институции евродепутат не може да иска имунитет, ако бъде заловен по време на извършване на правонарушение, но парламентът не може да предприема санкции срещу евродепутат, извършил престъпление извън парламентарните си задължения.

Европейският парламент не е пожелал да коментира инцидента.

Авиокомпанията Ryanair дори се възползвала от този елемент в историята с „туийт“: „Искате ли бързо да избягате от Брюксел? Имаме полети от само 14,99 евро (в този случай не препоръчваме седалката до прозореца)“.

Белгия обяви втора карантина миналият месец, с вечерен час и забрана за събирания на повече от четирима души.

Подобни статии

Top