Локо гони първи успех в групата с експериментален състав (ВИДЕО)

„Черно-белите“ ще си уредят 2 мача с Ботев (Враца) в полуфиналите за седмото място

Локомотив (Пловдив) прие­ма днес Септември София с амбицията да запише първа победа в плейофната си група „Б“ и по този начин да спечели първото място. То ще донесе два мача с Ботев (Враца) в по­луфиналните битки за седмото място.

Досега в група „Б“ „черно-белите“ имат 3 равенства и 2 загу­би. Последната им победа въобще бе над днешния съпер­ник в първия полуфинал за Ку­пата на България. На 16 април Локо отвя Септември на „Лаута“ с 4:0.

От своя страна столичани пък нямат загуба в плейофи­те – 2 победи и 3 равенства.

Наставникът на „смърфовете“ Бруно Акрапович обаче отново е принуден да залага на експериментален състав. Трима са наказаните – Анте Аралица, Игор Банович и Мом­чил Цветанов. Основни игра­чи, чиято липса се отразява. Последният има да изтърпява и още една среща. След наказа­ния обаче се завръща Янко Ан­гелов. С проблем е Абделхаким Буна. Той получи конту­зия и почти сигурно ще оста­не на пейката.

Така Акрапович ще трябва да се оправя без четирима ти­туляри в търсене на първи ус­пех в групата. Пореден шанс за изява ще получи Елитон, който се справя все по-добре и е близо до оставане и за следващия сезон.

В същото време стана яс­но, че към голяма част от чужденците в тима има се­риозен интерес от различни европейски клубове.

„Не искам да говорим сега по този въпрос, за да не мът­им главата на играчите“, ка­заха от спортно-техническия щаб на Локомотив (Пловдив).

Септември пък се надява да задържи третата позиция, за да си осигури полуфинални мачове в битката за оцелява­не срещу тоталния аутсай­дер Верея. В предишния кръг столичани изпуснаха да бият Дунав у дома и това ядоса треньорът Мариян Христов.

Подобни статии

Top