Локо иска Атанас Кабов и Илия Димитров от Левски

Двамата са набелязани от спортния директор Георги Иванов – Гонзо, който ги познава отлично от „Герена“

В Локомотови (Пловдив) внимателно следят ситуацията около Атанас Кабов и Илия Димитров от Левски, пише „Меридиан мач“. Основната движеща сила по евентуален техен трансфер е спортният директор Георги Иванов.

Гонзо е запознат, както с профила на младежите като футболисти, така и с детайли по техните договори със „сините“. Той е в добри отношения и с агента на Кабов Лъчезар Танев, който вече е бил информиран за интереса на „черно-белите“ към един от неговите клиенти.

Атанас е роден в Пловдив, юноша е на Векта, но е привлечен на „Герена“ още през 2005 година. През 2017-а той подписа първия си професионален договор със „сините“, а година по-късно парафира нов тригодишен контракт. Той игра под наем в Ботев (Враца), Царско село, а в момента е преотстъпен на Витоша (Бистрица).

От „Лаута“ интерес към него е имало още през зимата, но от „Герена“ са поискали 50 хиляди евро, пише „Марица“.

Интересното при него е, че е откърмен с „черно-бялата“ идея и това лято може да осъществи мечтата си. Кабов вече има един гол във вратата на Ботев (Пловдив) – в контролата през зимата на 2018-ата година за победата с 3:0 на врачани в Коматево.

Илия Димитров е другият, от набелязаните за трансфер в Локо. Той ще навърши 24 години на 10 юни и вече от пет сезона се опитва да се докаже пред треньорите на първия отбор на Левски, но без успех. Той също в момента е преотстъпен на бистришките тигри.

Подобни статии

Top