Локо може да направи първа копка на базата си на 6 ноември

В общината очакват техническия проект за стадион „Тодор Диев“ в средата на месеца

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски скоро ще може да започне строежа на клубната база в район „Тракия“, съобщава plovdiv24.bg.

Теренът от близо 49 декара бе предоставен от градската община в началото на август за 30 години с безвъзмездно право на строеж.

„Договорът между общината и футболния клуб е подписан. Издадено е разрешение за строеж, което ще влезе в сила на 6 ноември“, заяви заместник-кметът на града Георги Титюков.

Както е известно, базата ще се използва основно за детско-юношеската школа на „смърфовете“.

Към 15-20 ноември се очаква да бъде внесен в общината техническият проект за ремонта на стадион „Тодор Диев“, където мачовете си играе Спартак (Пловдив). Инвестицията е за 6,2 милиона лева. Стадионът на „гладиаторите“ ще бъде със 7 хиляди седящи места.

Община Пловдив трябва да отчужди още един частен имот, за да стартира процедурите за Еко парк „Марица“ и дублиращия Гребен канал.

До края на годината се очаква да започне и строителството на спортна зала към ЕГ „Иван Вазов“ на стойност 1,2 милиона лева. В общо 6 пловдивски училища ще бъдат изградени физкултурни салони.

Подобни статии

Top