Локо подкрепя Цървена звезда за създаването на Балканска лига

Христо Крушарски заяви, че това е стара идея на покойния му приятел Иван Славков – Батето

Локомотив (Пловдив) е готов да подкрепи идеята на Цървена звезда за създаване на Регионална лига – Изток, с участието и на България. Новината съобщи президентът на „черно-белите“ Христо Крушарски. Той уточни, че първи предложение за Балканска лига е направил близкият му приятел Иван Славков още преди 20 години, пише „Марица“.

През миналата седмица президентът на сръбския гранд Звездан Терзич изложи идеята за организирането на нов турнир. Тя е продиктувана от очаквани промени в евротурнирите от страна на УЕФА, в следствие на пандемията от коронавирус.

„Защо да не си направим Регионална лига – Изток с участието на Сърбия, Румъния, Унгария и България. Всяка страна ще излъчи четири отбора. Така в Лигата ще участвт 16 тима. Ще има сериозен интерес, убеден съм. Очаквам в скоро време УЕФА да говори със Сърбия по темата. Обсъджа се и обща лига между Белгия и Холандия. Тогава и стадионите ни ще са по-пълни”, коментира Терзич.

Христо Крушарски заяви, че с удоволствие тимът му би се включил, заедно с Лудогорец, Левски и ЦСКА.

„Това е страхотна идея и аз бух гласувал „за”, ако ни потърсят за мнение. Още покойният Иван Славков имаше такава идея за Балканска лига. Подобен турнир ще ни е от полза за добрата подготвеност на отборите ни. Така те ще са ангажирани в сряда и в събота. Защото, ако изключим Лудогорец кой друг наш тим скоро влезе в групите на евротурнирите. Проблем за в бъдеще ще са пътуванията и това ще е проблем. Доста интересна идея от страна на Цървена звезда, в която има резон и бъдеще”, коментира Крушарски.

Всъщност идеята за възобновяването на Балканската лига бе предложена от собственика на „звездашите“ Владан Лукич по време на гостуването на сръбския тим на 85-ата годишнина на Локомотив (Пловдив). Двата отбора играха през 2011 година приятерска среща, която завърши 2:2.

Снимка: gong.bg

Подобни статии

Top