Локо получава утре безвъзмездно 49 дка за клубна база

Общинският съвет ще гласува и 150 хиляди лева за провеждането на Европейско първенство по колоездене на писта в „Колодрума“

Общинският съвет на Пловдив ще вземе важни решения по 2 извънредни точки в дневния си ред на заседанието си в сряда. Те са внесени от зам.-кмета по спорта и младежките дейности Георги Титюков.

Локомотив (Пловдив) ще получи 48 807 кв.м. в район Тракия за 30 години с безвъзмездно право на строеж. Там футболният клуб ще построи тренировъчен комплекс на ДЮШ, който ще включва спортна зала с игрище с изкуствена настилка, съблекални, трибуна за зрителите и общежитие на 4 етажа.

Клубът ще плати единствено 3 процента данък за придобиване. След 30 години община Пловдив автоматично ще стане собственик на комплекса.

Другата извърнедна точка е за отпускането на 150 хиляди лева от общинския бюджет за провеждането на Европейско първенство по колоездене в зала от 11 до 15 ноември в „Колодрума“. Това е най-важното състезание в пистовото колоездене след отлагането на световното първенство и на олимпийските игри заради коронавируса, като то ще бъде генерална репетиция за Игрите в Токио догодина.

В Пловдив ще пристигне колоездачният елит на Европа, като от големите световни сили ще липсват представителите на други континенти като САЩ, Нова Зеландия и Австралия.

Ще бъдат раздадени 22 комплекта медали в 11 дисциплини при мъжете и при жените.

Заявки са подали участници от над 30 страни, сред които са звездите на шосето Елия Вивиани, Филипо Гана, Бенджамен Тома. Най-успешният британски пистов състезател на олимпийските игри Джейсън Кени и съпругата му Лаура Трот-Кени също се очаква да участват.

Гонките от европейските първенства се предават пряко и с репортажи от Eurosport за над 100 страни по света.

Желанието на общината е „Колодрума“ да продължи да се превръща в център за подготовка на състезатели от чужбина, след като в момента водещи сили в колоезденето като Италия, Норвегия и Ирландия нямат свои колодруми.

Подобни статии

Top