Локо преотстъпва Густаво Уирис и Мустафа Абдулахи

Двамата нямат паспорти от ЕС, ще продължат да бъдат следени от Акрапович и компания

Локомотив (Пловдив) търси къде да преотстъпи двама от чуждестранните си футболисти. Това са десният бек Мустафа Абдулахи (23 г.) и халфът Густаво Уирис (19 г.), пише „Тема спорт“.

Двамата нямат европейски паспорти и реално рядко попадат в групата. Старши треньорът Бруно Акрапович ги харесва и държи да ги използва, но в момента това не е възможно заради бройката на играчи извън ЕС – трима. От „Лаута“ са задвижили процедура по изваждане на български паспорт на Парвиз Умарбаев. Засега обаче няма развитие около таджикистанеца и затова от Локо са решили да преотстъпят младите играчи.

Абдулахи все още няма мач през този сезон, но освен паспорта, проблемът е, че доскоро бе контузен. Уирис пък има едва 3 срещи в Първа лига, в които се разписа веднъж.

Спортният директор Георги Иванов-Гонзо вече е провел разговори с няколко елитни отбора, където двамата чужденци евентуално да бъдат пратени да играят редовно. Наставникът Бруно Акрапович и Гонзо са коментирали, че те са качествени футболисти с потенциал и ще е добре да играят по-често някъде.

Сред опциите за отдаването им под наем са Царско село, Дунав (Русе), Ботев (Враца) и Арда. Двамата футболисти вече са дали своето съгласие в разговор с ръководството, защото имат дългосрочни договори и е в техен интерес през пролетта да играят редовно и да поддържат ритъм. Те ще бъдат следени постоянно от спортно-техническия щаб на „черно-белите“.

По време на паузата в шампионата пък ще бъдат пробвани набелязаните от спортно-техническия щаб футболисти, някои от които може да бъдат привлечени по време на зимния трансферен прозорец – чужденци с европейски паспорти и играчи от Първа и Втора лига.

Подобни статии

Top