Локо се разделя с трима чужденци

Давид Малембана трябва да се завърне днес, Милош Петрович и треньорът на вратарите Здравко Букарица се бавят заради мерките в Сърбия

Локомотив (Пловдив) ще се раздели с поне трима от чуждестранните си футболисти. Решението е на база икономическата криза и последствията от нея. Със сигурност „Лаута“ ще напуснат нигериецът Мустафа Абдулахи и бразилецът Густаво Уирис, който така или иначе рядко попадаха в плановете на Бруно Акрапович.

Договорът на първия е до лятото и няма да бъде подновен. Този на Уирис е до 2021 г., но и той едва ли ще остане. Отделно двамата заемат място за играчи извън ЕС и от доста време ръководството на „смърфовете“ се опитваше да ги продаде или преотстъпи. Сега обаче шефовете на Локо са решили да се разделят с тях, за да не плащат повече заплатите им. Както е известно, треньорът Бруно Акрапович вече обяви, че е набелязал трима млади български играчи за лятната селекция.

Босът на „черно-белите“ Христо Крушарски вече е проведе разговор с наставника Бруно Акрапович, който от сряда вече е под двуседмична карантина в Пловдив.

Почти сигурно ще има раздяла и с трети чужденец, но за него на „Лаута“ ще преценяват допълнително. Както е известно, още трима иностранци са с изтичащи договори през лятото. Това са Парвизджон Умарбаев, Милош Петрович и Йосип Томашевич. Индикациите обаче са, че те ще продължат да са част от „черно-белите“.

Днес в Пловдив се очаква да се завърне защитникът Давид Малембана, който се бе прибрал в Берлин. На този етап проблемно е връщането у нас на Милош Петрович и на треньора на вратарите Здравко Букарица, тъй като на границата ни със Сърбия има по-строг пропусквателен режим.

Подобни статии

Top