Локо ще разтрогва с Марич и Томашевич

Чистката на „Лаута“ продължава, Марич може и да бъде даден под наем

Ръководството на Локомотив (Пловдив) ще води разговори с хърватите Никола Марич и Йосип Томашевич за разтрогване на договорите, съобщава „Меридиан мач“.

Първият бе привлечен през зимата заедно с Един Бахтич, но не можа да се изяви в мачовете, в които получи шанс. Той обаче е млад футболист и е доста бърз, което може да му помогне да си намери нов отбор в България. Ако това се случи може да се стигне и до вариант с преотстъпване поне до зимата, за да може Марич да получи последен шанс да разкрие потенциала си. Той може да играе, както по фланговете, така и на върха на атаката. Той е роден на 4 август 1997 година в Риека и е юноша на местния тим, но в родината си е играл в по-нискоразредни отбори.

Томашевич е на „Лаута“ от миналото лято. Той бе сред играчите, на които Бруно Акрапович редовно залагаше, но показа и някои колебания. Играл е за Осиек, Цибалия и Рудар, преди да дойде в България. Мениджърите на 26-годишния ляв бек, който може да действа и в центъра на защита при 3-5-2 вече му търсят нов клуб, макар договорът му с Локо да изтича след година.

От „Лаута“ се разделиха с Вилим Посинкович, а Банович, Асен Георгиев и Янко Ангелов не получиха предложения за нов договор. Миналият през Андерлехт Абделхаким Буна също е по-вероятно да не подпише нов контракт.

Подобни статии

Top