Локо ще спира летежа на ЦСКА на "Лаута" (ВИДЕО) - DC news

Локо ще спира летежа на ЦСКА на „Лаута“ (ВИДЕО)

„Черно-белите“ са концентрирани изцяло върху шампионата, докато „червените“ продължават участието си в Лига Европа

Локомотив (Пловдив) приема ЦСКА на „Лаута“ тази вечер от 21:00 часа в сблъсък между двата най-добре физически подгот­вени отбора в първен­ството. През седмицата имаше нещо като наченка на „студена война“ между клубовете с отказа на до­макините срещата да бъде отложена. Те приклю­чиха вече участието си в Лига Европа, докато ЦСКА е на прага на нещо голямо с класирането си за плей­офите. Именно срещите на континенталната сце­на калиха волята на двата тима. А заради продължа­ващите си ангажименти „червените“ го карат в цикъл – мач, възстановяване, тактическа тренировка, нов двубой. Досега го пра­вят успешно.

Двата тима влизат в битка от равни позиции. Само един по-малко допу­снат гол поставя ЦСКА на по-предна позиция. Локо­мотив на Бруно Акрапович е тим, който знае какво иска и винаги има ясен план как да го по­стигне, независимо дали съперникът е Етър или Тотнъм. Така ще бъде и тази вечер. Тимът е от­лично физически подгот­вен и едва ли ще изневери на стила си, който включ­ва здраво пресиране на противника.

„Черно-белите“ имат изчистен съ­став. На вратата ще е Луков, а пред него трима­та централни защитници ще са Алмейда, Масоеро и Петрович. В ролята на халф-бекове ще са Карагерен и Момчил Цветанов, а в полузащита ще си партнират Витанов, Умарбаев и Салинас. Единствената дилема пред Акрапович е кой да действа до капитана Димитър Илиев в нападение – дали Анте Аралица или намира­щия се в добра форма Георги Минчев. Взетият от Царско село нападател се разписа срещу Тотнъм, а след това и срещу Етър. Представянето на двойката в атака може да на­клони везните, защото гостите са уязвими в от­брана, а синхронът между централните им защит­ници не е добър. Точно там ще се опита да удари Локомотив.

ЦСКА отказва да се пре­даде този сезон. Тимът идва непобеден на „Лаута“ – с 3 победи и 3 равенства в първенството, както и три успеха в Лига Европа. Ремитата дойдоха, след като тимът стигаше до тях от губещи позиции през първите полувреме­на. Треньорът Стамен Белчев няма да пази никой за плейофа в Лига Европа срещу Ба­зел в четвъртък и ще хвърли в битката най-доб­рото, с което разполага. Проблемите за него си остават същите, както в последните няколко сед­мици – аут са защитници­те Петър Занев и Иван Турицов.

Карето пред Бусато ще е изградено от Гълъбов, Антов, Матей и Мазику. Пред тях ще е Юга, а негов партньор ще бъде Тиаго или Жеферсон. Първият не е започвал от 27 август, когато бе побе­ден Сиренс. Тогава порту­галецът получи контузия в коляното, а в последни­те 4 срещи влизаше като резерва. В ролята на плеймейкър ще е Санкаре. Въ­просителните пред Ста­мен Белчев са свързани с едното крило. Със сигур­ност ще започне Жул Кейта, който в последните два мача се отличи – вкара срещу Лудогорец (2:2) и Б36 Торсхавн (3:1). За дру­гия фланг ще се избира между Йомов и Енрике, до­като Кери със сигурност ще остане резерва.

През миналия сезон про­тивниците се срещнаха 4 пъти – 3 за първенство и веднъж за купата, като всичките сблъсъци бяха ос­порвани до краен предел. Такъв се очертава и днеш­ният, всички предпостав­ки са налице.

Подобни статии

Top