Локо взима 5 процента от трансфера на Кристиан Димитров!

Бившият защитник на Ботев (Пловдив) с 12 хиляди евро заплата в Хайдук (Сплит)

Локомотив (Пловдив) ще получи процент от трансфера на Кристиан Димитров в Хайдук (Сплит). „Черно-белите“ ще бъдат компенсирани за това, че защитникът е започнал кариерата си като техен юноша.

Правилникът на ФИФА е категоричен, че при всеки трансфер новият клуб дължи „компенсация солидарност“ на предишните клубове на съответния футболист. Тази такса е в размер 5 процента от цялата трансферна сума.

Както е известно, Локомотив е родният клуб на Кристиан Димитров, като бранителят играе в юношеските формации на „Лаута“ в продължение на 8 години. Пари от трансфера ще получи и Монтана, където Димитров бе преотстъпен да се обиграва един сезон.

Ботев и Хайдук не са обявили официално трансферната сума за Кристиан, но според повечето хърватски медии тя е между 400 и 450 хиляди евро. Това би означавало, че около 20 000 евро ще бъдат разпределени между Локомотив (Пловдив) и Монтана, съобщава plovdiv24.bg.

В същото време стана ясно, че заплатата на Кристиан Димитров в Хайдук ще бъде 12 000 евро. Освен това според подписания договор, месечното възнаграждение на защитника ще се вдига с 1000 евро на сезон, твърди „Меридиан мач“. Когато подписа за първи път с Ботев, Кристиан получаваше 1800 лева месечно.

Подобни статии

Top