Локомотив (Пловдив) осъди побоя над „черно-белите“ фенове

От „черно-белия“ клуб призоваха пловдивското дерби в неделя да бъде празник за града

Локомотив (Пловдив) осъди в специална декларация побоя над техни фенове в неделя вечерта, при който пострадаха трима души, единият от които тежко. Всичко това става в навечерието на пловдивското дерби срещу Ботев, което бе пренасрочено за тази неделя от 15:00 часа.

„Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив 1926 АД осъжда криминалното деяние от неделя вечерта, което е не само организирано, но е и опит за убийство над привърженици на отбора ни. След шампионатния двубой между Славия и „черно-белите“ в София, част от феновете ни са били брутално нападнати при завръщането им в Пловдив. В резултат на това трима от тях са били откарани в болница за оказване на спешна медицинска помощ, един от които в много тежко състояние и с опасност за живота.

Призоваваме полиция, прокуратура и съд да вземат необходимите мерки и действия и да приложат цялата строгост на закона върху извършителите на това престъпление.

Пожелаваме на пострадалите привърженици на Локомотив максимално бързо и пълноценно възстановяване и да могат в най-скоро време да подкрепят отново от трибуните любимия отбор.

Преди предстоящото пловдивско дерби в неделя желаем да припомним, че футболът е един от най-старите и обичани спортове в света, синоним е на спортсменство и мъжество, на взаимно уважение и респект към противника. Дълг е и на двата клуба и техните фенове да превърнат дербито на Пловдив в един празник за града ни!“.

Подобни статии

Top