Локомотив (Пловдив) стана на 92 години!

Клубът е основан на 25 юли 1926 под името Спортклуб след обединение на клубовете Караджа и Атлетик

Локомотив (Пловдив) празнува днес своята 92-ра годишнина. Известни още като отбор на културната общественост, „черно-белите“ успяха да станат и шампиони на България през историческата 2004-та година, носители са още на Купата на България и на Суперкупата.

Ето официалното обръщение на Локомотив (Пловдив) по случай рождения ден:

„Уважаеми локомотивци, днес отборът на нашите сърца празнува. Днес отборът на Локомотив Пловдив отбелязва 92 години от своето създаване! 92 години традиция и любов!

На 25 юли 1926г. на тържествено обединително събрание, провело се в едно от духовните средища на Пловдив – читалище “Иван Вазов”, двата спортни клуба “Караджа” и “Атлетик” се слели в един под името “Спортклуб”. За клубни цветове се избрали червеният, черният и белият, а като официален патронен празник на новооснования клуб бил определен Петровден.

Датата 25 юли 1926г. била утвърдена като дата на основаване на Спортклуб, а впоследствие годината 1926-та щяла да бъде вписана и в неговата емблема. Съдбовна дата, която е отправна точка за редица паметни мигове за „черно-бялата“ общност. През годините Локомотив Пловдив става нарицателен с неистовата подкрепа на многобройната си и вярна публика, която не престава да поддържа клуба през годините независимо от неговите резултати.

Ръководството на Локомотив поздравява всички привърженици и служители в клуба по повод 92-годишнината на клуба!

Локомотив не ще умре – той е вечен!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ЛОКОМОТИВЦИ!“

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни статии

Top