Локомотивът от Хитрино бил начело на композицията (СНИМКИ)

По разпореждане на главния прокурор случаят е поет от НСлС

Локомотивът, който е бил начело на композицията, взривила се на гара Хитрино, е водил и влака, дерайлирал на пловдивската Централна гара. Това съобщи пред журналисти днес окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

„Сутринта влаковата композиция е дерайлирала. Причинени са имуществени щети, няма пострадали, няма изтичане на газ, всички институции работят по случая. Образувано е досъдебно производство, в момента текат процесуално-следствени действия – разпитват се свидетели. След разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров случаят е поет от Националната следствена служба. Очаква се екип от следователи, специализирани в разследването на подобни инциденти, да пристигне на място.

Общото със случая в Хитрино е, че локомотивът, който е зад нас, е същият, който е бил и в Хитрино. Няма каквато и да е опасност в момента от това, колегите да не си свършат работата“, заяви Попов.

По думите му пробите на тримата машинисти са отрицателни и за употреба на алкохол, и за наркотици. Те са в добро здравословно състояние.

Живеещи край гарата: Хитрино щеше да бледнее (СНИМКИ)

В момента се провеждат разпити и огледи на място.

1 2

Подобни статии

Top