Лоша прогноза! Може да се стигне до мачове без публика!

Това ще се случи, ако разпространението на коронавируса сред футболисти и фенове продължи с високи темпове, разкри министър Кирил Ананиев

Скоро може да се стигне до футболни мачове без  публика. Тази прогноза направи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на днешния си брифинг за удължаване на извънредната емидемиологична обстановка до края на юли.

Д-р Ананиев допълни, че това може да се случи заради разпространението на коронавируса сред футболисти и фенове.

„Имаме информация за случая с Черно море. Първата информация за 7 души дойде вчера по обяд, от които 5 футболисти, треньорът и масажъстът, а по-късно получихме информация за още 8 души.

Има и четирима души от Царско село, понеже те играха заедно този мач, от които единият е играл на терена, другите не са влезли.

Ако този процес се задълбочи, в най-скоро време може да предпиемем мерки да игра на футболни мачове без публика. Макар че тук става въпрос за футболисти, които играят на терена и където може би е най-малко възможно те да се заразят. По всяка вероятност заразата е дошла отвън, а не от самия мач. Затова искаме още няколко дни да видим какво ще се получи. Ще има и информация дали има и някой от публиката, това също е много важно за нас. И ако има влошаване, със сигурност в следващите дни ще предпиремем такива мерки“, заяви Ананиев.

„Когато открием, че в даден отбор след мача има положителна проба, отделяме футболиста да не играе, а останалите ги тестваме веднага и 24 часа след другия мач ги тестваме отново, за да не допуснем заразен човек на терена“, поясниха от НОЩ.

Подобни статии

Top