Лошо! COVID-19 и на полета на Цвети Пиронкова! - DC news

Лошо! COVID-19 и на полета на Цвети Пиронкова!

Новината съобщи канадски сайт, все още не е потвърдена от здравните власти в Австралия

Неприятните новини за пътуващите тенисисти към Мелбърн продължават всеки ден. Вече се появи неприятната новина, че и на полета на Цветана Пиронкова от Дубай към австралийския град е имало пътник с положителен тест за новия коронавирус.

За този случай алармира журналистката Стефани Майлс от канадския сайт Open Court, която се е возила в самолета от Дубай, където е била Пиронкова.

„Сутринта в неделя ме събудиха медицински лица, за да искат да ми взимат тест за COVID-19. Беше странно, защото имах насрочен такъв за третия ден от пристигане, а не за първия. Попитах ги дали го правят, защото е имало заразен пътник на борда, а те ми потвърдиха. Доколкото знам, все още никой състезател не е казал за това в социалните мрежи, нито пък от организаторите са го обявили“, пише Майлс по повод пътуването си в един самолет с Цвети.

Това би означавало, че Пиронкова няма да има право да тренира две седмици преди началото на Australian Open.

Под такава карантина вече е поставен Данте Ботини – треньорът на Григор Димитров, както и още десетки тенисисти и хора от техните екипи.

Организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис официално съобщиха, че са изолирали още 25 тенисисти. Въпросните състезатели идват от Доха (Катар), съобщава пресслужбата на турнира. Нито един от въпросните 25 човека не е дал положителен тест, но въпреки това ще изкарат двуседмичната задължителна за щата Виктория карантина. Така общата бройка на изолираните вече е 72.

В същото време обаче организаторите обявиха, че при направени рутинни и поредни тестове четирима човека, които ще участват под една или друга форма в турнира, са дали положителен резултат за коронавирус. Знае се само, че един от тях е тенисист. Всички те не са пристигнали с последния полет, а с някой от предишните.

От други граждански полети, които пък пристигат в Мелбърн, има регистрирани деветима заразени пасажери, което притесни сериозно здравните власти в щата.

Всичките четирима свързани с тениса и те са преместени в друг хотел, също изолирани, обявиха организаторите.

При това положение министър-председателят на щата Виктория Даниел Андрюс обяви, че изключва отслабване на правилата за изолация за чуждестранните спортисти. Той добави, че спортистите и преди това са били наясно и предупредени какво ги очаква при пристигането в тази територия и не бива да има нито изненадани, нито разочаровани.

„Който е пътувал със заразен в един самолет подлежи на строга изолация, това не буди съмнение, обясни още политикът.

Световният №1 Новак Джокович пък написа писмо с искания за въпросните спортисти, които са насочени към организаторите на АО.

Сърбинът пожела по-добра храна, осигуряване на всичко необходимо за тренировка в хотелските стаи, както и настаняване в частни къщи, които да разполагат с тенис корт. Джокович е пожелал и всекидневни тестове на изолираните играчи, като при отрицателни резултати да се намалява срокът на изолацията. Повод за недоволството на Джокович е обстановката, в която живеят тенисистите.

Подобни статии

Top