ЛРД "Сокол - Асеновград" отпразнува 130 години от създаването си (СНИМКИ) - DC news

ЛРД „Сокол – Асеновград“ отпразнува 130 години от създаването си (СНИМКИ)

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев поздрави лично

председателя на Ловно-рибарско дружество (ЛРД) „Сокол“ д-р Георги Хаджиламбрев, както и всички членове и приятели на сдружението по повод юбилейната 130-годишнина от създаването на организацията.

Традиционният събор започна със състезание по ловна стрелба и риболов, а на специална изложба бяха представени уменията и красотата на породисти кучета. Мероприятието е организирано от дружеството и се провежда на комплекс „40-те извора”, разположен недалече от града. За настроението на присъстващите беше подготвена и музикална програма, в изпълнение на орк. „Първомай“.

На официалното откриване на празника д-р Грудев подари плакет за ЛРД „Сокол“, като комплимент от община Асеновград.
А в поздрава си кметът посочи:

„През тези години сдружението Ви преминава през три епохи, обединява хиляди човешки съдби с любовта към лова, риболова и спорта, сменят се поколения, но добрите традиции се съхраняват, помнят се и се предават, за да бъде и днес Ловно-рибарско дружество „Сокол – Асеновград“ пример за всички в цялата страна“.

„Нека помним доброто, което ни обединява, нека продължаваме да опазваме прекрасната ни природа, но и да не забравяме, че ни събира страстта да практикуваме ловния и риболовния спорт. Най-искрено Ви желая сили, здраве и бодрост, за да продължим традициите и отговорностите към дивечовото и рибно богатство на нашия регион, за да го има и за поколенията“, каза още д-р Грудев.

И пожела „Наслука!“ на ловците и риболовците.

Подобни статии

Top