Лудогорец и ЦСКА заминаха за мачовете си на годината! (ВИДЕО) - DC news

Лудогорец и ЦСКА заминаха за мачовете си на годината! (ВИДЕО)

„Орлите“ гостуват на беларуския Динамо (Брест), а „червените“ на швейцарския Базел

Двата останали български представителя в евротурнирите Лудогорец и ЦСКА-София заминаха днес за своите решителни плейофи за влизане в групите на Лига Европа.

Шампионът Лудогорец е гост на беларуския Динамо (Брест), който е носител на Суперкупата на страната, а „червените“ на вицешампиона на Швейцария Базел.

„Знаем, че ни чака тежък чак. Разузнахме Брест – разполагат с добри футболисти. Нашите амбиции са най-високите. Искаме да продължим напред. В тази фаза на елиминации всички отбори са добре подготвени физически“, посочи наставникът на българските шампиони.

Продължавам да повтарям, че не продължим ли напред, това няма да е добре за клуба. Аз съм за това тук, за да влезем в групите и да играем европейски мачове. Днес може би изглеждам спокоен, но да видим как ще е утре. Чака ни много тежък мач, ще се опитаме да го спечелим. За нас това е мачът на сезона“, заяви наставникът на „орлите“ Павел Върба на летището във Варна.

„Утре е мачът, който чакаме от доста време!“

Това каза на летище София треньорът Стамен Белчев преди заминаването на ЦСКА за Швейцария. Иван Турицов пропуска двубоя, а Петър Занев пътува, но вероятно на място ще отпадне от групата.

„Шансовете, когато се играе в един мач, са големи за нашия отбор. Не искам да ги определям в проценти. Базел може да се води фаворит, но ние имаме нашите възможности и сили, за да ги отстраним.

Добро е състоянието на футболистите, които играха в последния мач. Иван Турицов със сигурност пропуска двубоя. Петър Занев ще пътува с нас, но най-вероятно ще отпадне от групата. Базел е един много добър и солиден противник, който със сигурност не трябва да се заблуждаваме, че е слаб, както пише някъде. Не съм притеснен от представянето им срещу Анортозис, това е изцяло нов двубой. Когато няма публика, шансовете са изравнени“, допълни наставникът на „армейците“.

Подобни статии

Top