Лудорогец дава 100 бона за Серкан Юсеин

Халфът на Ботев (Пловдив) не замина с „орлите“ в Анталия, но двата клуба са съвсем близо до договорка

Българският шампион Лудогорец замина за Турция, където ще проведе зимния си лагер. “Орлите” ще се подготвят в Анталия, като ще останат на турска земя до 3 февруари. Сред тях не бе халфът на Ботев (Пловдив) Серкан Юсеин и вратарят Пламен Илиев, които имат предварителни договори. Лудогорец продължава преговорите с клубовете им, за да може да ги ползва още тази зима, а не чак през лятото.

Лудогорец е вдигнал офертата за Серкан Юсеин и двата тима вече са на крачка от споразумение. По всяка вероятност Юсеин ще стане футболист на шампионите още сега срещу сумата от 100 хиляди лева. Самият играч също иска колкото се може по-бързо да напусне Ботев (Пловдив), въпреки че започна подготовка с настоящия си отбор.

Футболистът може да замине на лагер с „канарчетата“ и там директно да се присъедини към разградчани.

Първоначалната оферта на Лудогорец бе 50 хиляди лева, която бе отхвърлена от „канарчетата“. От Пловдив са поискалха 200 бона, но разградчани категорично отказаха да платят подобна сума, тъй като през юни Юсеин така или иначе ще акостира в Лудогорец.

Новият треньор на вратарите е легендарният ни национал Здравко Здравков, но в момента той няма кого да тренира, защото нито един от стражовете не се качи на самолета. Вратарите ще пристигнат директно на лагера в Анталия.

Футболистите на “орлите” отпътуваха в добро настроение. Предвидени са шест контроли, в които Лудогорец ще срещне нелеки съперници. Първият съперник е Ботошани, като спарингът с румънския отбор е на 15 януари.

На 18 януари шампионите срещат унгарския Хондед, а четири дни по-късно първенеца на Румъния ЧФР Клуж. За 25 януари е предвидена контрола с лидера в полското първенство Легия Гданск.

На 1 февруари Лудогорец се изправя срещу руския Ахмат, а на следващия ден е последния спаринг на турска земя – срещу шампиона на Сърбия и участник в Шампионската лига Цървена звезда.

Подобни статии

Top