Лукойл Академик обърна Академик Бултекс 99 като гост с 81:66

Домакините играха много силно до полувремето, но след това класата на шампионите си каза думата

Академик Бултекс 99 изигра мъжки мач пред пълните трибуни в комплекс „Сила“, но бе надигран след почивката и загуби със 66:81 от шампиона Лукойл Академик. Домакините направиха много силно първо полувреме, в което вкараха 7 тройки от 14 опита срещу само 3 на гостите. След почивката обаче Лукойл Академик заигра агресивно в защита, взе решаващ превес в далечната стрелба и обърна мача, а домакините така и не можаха да отбележат от зоната за трите точки, докато шампионите завършиха с общо 10 тройки за срещата.

Първата четвърт бе изключително зрелищна. Домакините започнаха много силно и поведоха със 7:4 чрез Шакир Смит, Юмипиг и тройка на Дурчев. Гостите се съвзеха и дори поведоха с 10:9, но силната игра и стрелба на Шакир Смит, Юмипиг и Дурчев отново изведе домакините с едни гърди напред.

До средата на втората четвърт гостите стопиха пасива си до 4 точки след няколко безрезултатни атаки на домакините, но пловдивският тим не изпусна инициативата и към края отново дръпна след силни изяви на Юмипиг.

След почивката гостите заздравиха защитата, коригираха мерника си и до средата на третата четвърт поведоха с 47:46, като позволиха на Академик Бултекс 99 да отбележи само 2 точки. Точната далечна стрелба продължи и само за третата четвърт Лукойл Академик наниза 5 тройки срещу само 3 за цяло първо полувреме. В крайна сметка гостите обърнаха развоя в своя полза и се оттеглиха с 5 точки аванс преди последната четвърт.

В нея доминацията и точната стрелба на гостите от Правец продължи, към края мачът се изнерви, но „студентите“ удържаха аванса си.

Най-резултатен за Академик Бултекс 99 бе Айзея Юмипиг с 21 точки, Шакир Смит и Мартин Дурчев вкараха по 15, Маодо Нгурайн се отчете с 10 точки и 12 борби.

Далтън Пепър вкара 18 точки за шампионите, Нокс се отчете с дабъл-дабъл от 15 точки и 12 борби, Христо Николов и Асен Великово отбелязаха по 11.

В следващия кръг на 11 ноември (събота) Лукойл Академик ще бъде домакин на Спартак (Плевен), а Академик Бултекс 99 ще пътува за Варна.

Подобни статии

Top