„Любе“ отново идват в Пловдив с концерт за 30-годишния си юбилей

Създател на „Любе“ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко.

През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение – либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата. В началото на 1989 г. група “Любе“ записва първите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“. Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

„Любе“ има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят.

През последните три десетилетия групата заема челни позиции в руските музикални класации,  с незабравимите си хитове, навяващи носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател.

Почитател на група „Любе“ е и президентът на Русия Владимир Путин.

5 декември Варна – ДКС, 6 декември Пловдив – зала “Сила”, 7 декември София НДК – Зала 1.

Билетите са в продажба в цялата страна в мрежата на: EVENTIM, OMV, Office 1, Orange, Технополис.

Организатор DEGRIS EVENTS

Деца до 7-годишна възраст се допускат без билет и право на отделно място. Организаторите учтиво молят родителите /придружителите/, да носят копие на акта за раждане на детето.

1 2

Подобни статии

Top