ЛЮБЕ с грандиозен концерт под тепетата за 30-я си юбилей

Руските музиканти ще зарадват феновете си в Пловдив тази вечер

Едни от най-големите звезди на руската музика ЛЮБЕ ще изнесат грандиозен концерт тази вечер в Пловдив по повод 30-годишния юбилей  на групата.

През последните три десетилетия ЛЮБЕ заема челни позиции на руския музикален небосклон с незабравимите си хитове, навяващи приятна носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател.

По време на юбилейните си концерти у нас, артистите начело с легендарния вокалист Николай Расторгуев, ще изпълнят най-култовите си песни пред родната аудитория. Някои от тях са любимите на всички меломани “Комбат”, “Солдат”, “Там за туманами”, “Песня о звёздах”, “Позови Меня Тихо По Имени” и много други.

ЛЮБЕ e най-голямата група на Русия, чиято музика хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика. Формацията е основана през 1989 г. и досега има издадени 10 студийни албума и множество концертни записи и сборни дискове.

Президентът Путин и Алла Пугачова сред феновете на групата

Фенската маса на групата е огромна – от работниците във фабриките до руските държавни ръководители. Не само президентът на руската федерация Владимир Путин обяви ЛЮБЕ за любимата си музикална формация, но и примата на руската естрада Алла Пугачова е сред почитателите на музикантите.

В началото на 1989 г. ЛЮБЕ записват първите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“. Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

Идеята за създаването на групата е на продуцента и композитор Игор Матвиенко, който е автор на всичките им композиции. В края на 80-те той написва музиката за дебютните песни, а като постоянен лидер на ЛЮБЕ се присъединява Николай Расторгуев. На него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение Либерци.

В песните на легендарните ЛЮБЕ е събрана есенцията на руската душа “От Волга до Енисей”.

Концертът ще бъде тази вечер в зала С.И.²Л.А, от 20.00 ч.

Подобни статии

Top