Любими български актьори се изнесоха в Пловдив за снимките на новия филм „Завръщане“

Орлин Павлов, Диляна Попова, Сашо Кадиев, Евелин Костова, Бойко Кръстанов в романтична комедия в града под Тепетата

За снимките на новата романтична комедия за пръв път пред медии ще разкажат продуцентите Ники Илиев и Башар Рахал, телевизионният водещ Богомил Грозев, Орлин Павлов и Райна Караянева.

Идеята за филма „Завръщане“ се ражда в двора на селска къща, докато двама от продуцентите Башар Рахал и Ники Илиев си споделят истории от срещите си с български емигранти и собствения си опит зад граница.  Вдъхновен от замисъла на филма, към проекта се присъединява и телевизионният водещ Богомил Грозев.

Тримата събират свеж екип от актьори за новата романтична комедия „Завръщане“.

В ролите на тримата приятели, които се завръщат в родния си град, за да спасят от разруха къщата от детството на свой приятел (Ники Илиев), влизат актьорите Орлин Павлов, Сашо Кадиев и Бойко Кръстанов. Освен като продуцент, към актьорския състав се присъдединява и Башар Рахал.

Женските роли са поверени на Диляна Попова, Евелин Костова, Райна Караянева и Искра Донова.

Пловдив ще бъде не само културна столица на Европа през тази година, но и герой в „Завръщане“.

Филмът излиза по кината в цяла България през октомври 2019 година.

От 11.30 ще бъде представен проектът  „Пловдив Каравана“ – Артистични лагери на открито с участието на  пътуващи театри от Белгия, Франция, Италия и Швейцария.

Петнадесет пътуващи театри от Белгия, Франция, Италия и Швейцария са тръгнали по пътищата на Европа – пеша, с коне, велосипеди или камиони, за да пристигнат в Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Там те ще създадат 3 големи артистични лагера – в кв. „Тракия“, кв. „Столипиново“ и Гребна база Пловдив. От 1 до 10 юни 2019 г. градът ще посрещне повече от 200 творци, техници и музиканти, които ще дойдат да споделят своето изкуство с гостите и жителите на Пловдив.

Кулминацията на Пловдив Каравана ще бъде грандиозен и цветен Парад в центъра на град Пловдив на 10-ти юни.

Всичко това е част от проект „Пловдив Каравана“ на Международно обединение на пътуващи театри (CITI), а дейностите кои ще представят включват театър, приказки, танци, пластични изкуства, цирк, музика, представления, комедианти, композитори, музиканти, артисти, танцьори, разказвачи на приказки и много други.

Срещите с екипите на двата проекта са в сградата на Фондация „Пловдив 2019“. 

 

Подобни статии

Top